POMDELUXE POMERANIANS

Micro kennel breeding pomeranians | Copyright © 2021

NEGA POMERANCA

Pomeranci so znani po svoji bujni dlaki in naslednji prispevek je namenjen vsem lastnikom pomerancev, ki si želijo, da bi tudi njihova kepica izgledala kot tisti na razstavah. Sledi 5 majhnih skrivnosti.

Ključ do bujne dlake, ne boste verjeli, je v prvi vrsti genetika! 🙂

Torej, če v DNK vašega pomeraneca ni sledi o bujni dlaki, potem bo ta cilj najverjetneje težko doseči. Bogato dlaka pomeranca sestavljata poddlaka in vrhnja oziroma krovna dlaka. Ravno poddlaka daje pomerancu njegovo značilno obliko in daje “podporo” krovni dlaki, da “stoji pokonci”.

Druga skrivnost je v razčesavanju poddlake. Temeljito razčesavanje pripore k odstraniti odvečne odmrle dlake, ki spodbuja rast nove, tako da z redno nego pripomorete k vse lepši dlaki in pa posledično manj dlakam v vašem stanovanju.

Pravilno striženje je skrivnost številka 3. S pravilnim striženjem po principu “malo tu-veliko tam” lahko zelo primorete k puhastemu izgledu vašega pomeranca. Striženje je potrebno prilagoditi vsakemu posameznemu psu in poudariti njegove prednosti ter skriti pomanjkljivosti.

Tudi hrana pripomore k lepši in sijoči dlaki-skrivnost številka 4.

Zadnja skrivnost pa je v poznavanju faz menjavanja dlake pomeranca. Pomeranci so znani po tako imenovani “puppy uglies” oziroma “monkeys”, ki nastopi pri različni starosti, ponavadi pa nekje med 3 in 6 meseci. Takrat pomeranci odvržejo mladičji puh in si niso nič kaj podobni, še huje, izgledajo prav grozno. To je normala faza v razvoju dlake pomeranca, tako da brez panike. Naslednje presenečenje je pri starosti enega leta, kjer ponovno odvržejo dlako. Pomeranec tako dobi svojo končno dlako pri nekje 2 letih, lahko pa tudi kasneje-nekateri celo pri 5 letih.

Gre pa poudariti, da pomeranca dlaka pozimi greje, poleti hladi, torej je naravni izolator in zmotno je prepričanje, da pomeranec s kratko dlako poleti manj trpi. Kvečjemu še bolj, saj ga dlaka ščiti tudi pred direktnim soncem in tako opeklinami kože.

Torej pustimo pomerance, da so tisto kar so- lušne puhaste kepice, poskrbimo le za pravilno nego.

Biba_4 YEARS_1

Leave a Reply



Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram